Кабмін дозволив додатково виділити на армію понад 50 мільярдів гривень

14:17, 11 марта 2022
Урядовці скоротили видатки на Верховний суд, Вищий антикорупційний суд, університет Зеленського.
Кабмін дозволив додатково виділити на армію понад 50 мільярдів гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів дозволив додатково виділити на потреби Збройних сил понад 50 мільярдів гривень та скоротити окремі видатки державного бюджету. Відповідне рішення закріплене постановою уряду 245 від 10 березня

Документом передбачається скорочення видатків  та кредитування загального фонду державного бюджету на поточний рік на загальну суму 50,8 мільярдів гривень

Найбільше грошей втратить Міністерство інфраструктури(понад 7 мільярдів гривень). Зокрема урядовці вже не планують виділяти мільярд гривень. Понад 5 мільярдів гривень втратить Міністерство інформаційної політики. Зокрема на майже 600 мільйонів буде скорочено видатки на Український культурний фонд.

Скорочено буде видатки і на силові структури. Наприклад, Державне бюро розслідувань недорахується 430 мільйонів гривень.  Національна академія наук, згідно до постанови не отримає понад 500 мільйонів гривень, Міністерство освіти понад 7 мільярди гривень. Зокрема, на реалізацію проєкту президентський університет у поточному році планується виділити на 500 мільйонів гривень менше, на 1,5 мільярда зменшаться видатки на програму нова українська шкода

Зменшать і фінансування судової системи. Зокрема, Верховний суд отримає на 267 мільйонів гривень менше, Вищий антикорупційний суд на 266 мільйонів.

Крім цього планується скоротити і видатки на Мінагрополітики на понад 4 мільярди гривень. Переважна більшість цієї суми – це підтримка сільськогосподарських товаровиробників.

Міністерству фінансів доручається забезпечити погодження з Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України скорочення видатків та кредитування загального фонду державного бюджету та їх спрямування до резервного фонду державного бюджету. Кошти буде спрямовано на потреби Збройних сил.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада 23 лютого ухвалила закон, яким зняла обмеження на скорочення зарплат та пенсій. Документом вносять зміни до бюджетного кодексу та передбачити, що «у зв’язку з посиленням збройної агресії Російської Федерації проти України, визнанням самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України та з метою забезпечення здійснення видатків на національну безпеку і оборону» дозволити уряду у 2022 році здійснювати видатки на оборону без необхідності внесення змін до закону про державний бюджет та без погодження з бюджетним комітетом парламенту. Таким чином, вказані зміни не потребують затвердження парламенту.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду