Суддям буде запропонована можливість подати заяви про відрядження, — Верховний Суд

08:05, 6 апреля 2022
Стало відомо, коли планується оприлюднити оголошення з орієнтовним переліком судів, які потребують кадрового поповнення.
Суддям буде запропонована можливість подати заяви про відрядження, — Верховний Суд
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як повідомляла «Судово-юридична газета», голова Верховного Суду Всеволод Князєв назвав важливим питання тимчасового переведення суддів та працівників апаратів судів, зазначивши, що тих, хто працює в судах, розташованих на окупованій території, необхідно забезпечити робочими місцями в населених пунктах, підконтрольних українській владі.

Так, найближчим часом буде оголошено про можливість тимчасового переведення суддів. Переважно для переведень будуть запропоновані ті суди, до яких передано підсудність справ із судів, які зупинили свою діяльність. Насамперед розглядатимуться питання щодо суддів, які перебувають на окупованих територіях. Після деокупації і стійкого покращення ситуації в регіоні судді повертатимуться до судів, у яких вони працювали раніше.

5 квітня у Верховному Суді також повідомили, що незабаром суддям буде запропонована можливість подати заяви про відрядження.

«Згідно з п. 56 розд. XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» в період дії надзвичайного чи воєнного стану та протягом 30 днів після дня його скасування (припинення) і за умови відсутності повноважного складу Вищої ради правосуддя, визначеного ст. 131 Конституції України, Голова Верховного Суду приймає рішення про відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації та про дострокове закінчення відрядження судді.

На сьогодні, з огляду на вказане повноваження, до Голови Верховного Суду надходять численні звернення щодо відрядження суддів.

Це питання системно опрацьовується, зокрема, здійснюється збір та аналіз інформації про штатну, фактичну кількість суддів у місцевих та апеляційних судах, вивчається доцільність збільшення кількості штатних посад і, відповідно, перерозподілу бюджетних витрат.

Наступного тижня, орієнтовно 11 квітня 2022 року, планується оприлюднити оголошення з орієнтовним переліком судів, які потребують кадрового поповнення.

Суддям буде запропонована можливість подати заяви про відрядження до цих судів. За результатами розгляду їхніх заяв передбачається ухвалення системного рішення про тимчасове відрядження суддів, яке враховуватиме як потребу судів, так і бажання суддів», - зауважили у ВС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси