Народний депутат Ігор Фріс виступив проти скасування пільг на розмитнення авто

21:58, 27 апреля 2022
Народний депутат України Ігор Фріс вважає, що у час війни, коли є потреба для армії, скасовувати пільги на розмитнення авто недоречно.
Народний депутат Ігор Фріс виступив проти скасування пільг на розмитнення авто
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, після початку війни з РФ багатьом українцям, які опинилися у зоні бойових дій, довелося або кинути свої авто, або ж їх авто було знищено. Потреба у транспортних засобах виникла у волонтерів та добровольців. Наразі існує необхідність швидко забезпечити технікою аграріїв.

Шанс придбати дешевий транспортний засіб на заміну підвищив Закон 2142-ІХ (законопроєкт 7190).

Відповідно до Закону, який набув чинності з 06.04.2022, запроваджено пільговий режим ввезення більшості категорій автомобільних транспортних засобів для громадян. А саме вони повністю звільняються від сплати митних платежів – ввізного мита, акцизного податку та податку на додану вартість. Громадяни можуть самостійно задекларувати ввезене авто, без будь-яких брокерів.

Закон викликав схвалення у суспільстві.

Однак вже за місяць було зареєстровано законопроєкт 7311, направлений на скасування пільг для всіх - у тому числі для тероборони, для волонтерів та благодійних організацій.

Народний депутат України від «Слуги народу», член Комітету Верховної Ради з питань правової політики Ігор Фріс виступив проти цього.

«ЯПРОТИ

Я проти скасування пільг по розмитненню авто.  Нехай везуть машини.

Обмежити вік, вартість, кількість в одні руки, відчуження протягом 5 років, пункти пропуску. Але нехай везуть. І собі і хлопцям що воюють.

Я проти збільшення ПДВ на паливо (про це також йдеться у законопроєкті 7311 - прим. ред.). І без цього палива не має. Будемо на велосипедах всі скоро.

Я проти камералок для бізнесу.

Я проти військового збору, збільшеного в два рази в загальний бюджет, а не напряму на рахунок ЗСУ», - написав він на своїй сторінці у фейсбуці та у телеграм-каналі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси