У «Слузі народу» пропонують повернути ПДВ на імпорт бензину та скрапленого газу у 20%

16:00, 27 апреля 2022
Пропонується скасувати рішення Ради про зниження ПДВ у 7%.
У «Слузі народу» пропонують повернути ПДВ на імпорт бензину та скрапленого газу у 20%
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» серед яких голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7311 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану та повернути ПДВ при імпорті бензину та скрапленого газу у 20%.

Законопроєктом пропонується виключити з перехідних положень пункт, яким передбачалося зниження ПДВ на імпорт бензину з 20 до 7%. Таким чином, в разі ухвалення ініціативи при імпорті палива стягуватиметься 20%.

Перший заступник голови Комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк прогнозує, що буде запропоновано встановити ПДВ на імпорт бензину та скрапленого газу у 20%, хоча і не виключає компромісів з цього питання.

Як відомо у березні Верховна Рада схвалила зміни до Податкового кодексу, якими серед іншого Тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України бензинів моторних, важких дистилятів та скрапленого газу, що класифікуються за кодами УКТ ЗЕД, визначеними підпунктом 215.3.4 пункту 215.3 статті 215 цього Кодексу, на які згідно з пунктом 41 підрозділу 5 цього розділу встановлено ставку акцизного податку у розмірі 0,00 євро за 1000 літрів, а також нафти або нафтопродуктів сирих, одержаних з бітумінозних порід (мінералів), що класифікуються за кодами УКТ ЗЕД 2709 00 10 00 та 2709 00 90 00, оподатковуються за ставкою у розмірі 7 відсотків.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада у березні схвалила законопроєкт, серед іншого, тимчасово запровадила нульовий акциз на бензин.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду