У «Слузі народу» пропонують Раді скасувати звільнення від ввізного мита ввезення автівок

14:30, 26 апреля 2022
Парламентарям пропонують повернути ввізне мито на автівки кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб i більше, транспортні засоби для перевезення вантажів, які ввозяться громадянами на митну територію України.
У «Слузі народу» пропонують Раді скасувати звільнення від ввізного мита ввезення автівок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» серед яких очільник комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетьманцев зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7311 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану, яким пропонується скасувати звільнення від ввізного мита імпорт автівок.

Згідно до документу, текст якого є у розпорядженні «Судово-юридичної газети» пропонується внести зміни до пункту 911   розділу XXI Митного кодексу України та виключити з нього підпункти 1, 2, 4

Вказані норми Митного кодексу, зокрема передбачають звільнення від оподаткування ввізним митом:

товарів, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України підприємствами для вільного обігу, крім спирту етилового та інших спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива (крім квасу "живого" бродіння), тютюнових виробів, тютюну, промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах;

автомобілів легкових, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб i більше, транспортні засоби для перевезення вантажів, які ввозяться громадянами на митну територію України для вільного обігу.

При цьому звільнення від оподаткування ввізним митом, передбачене цим підпунктом, не поширюється на товари, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або визнаної державою-агресором щодо України згідно із законодавством, або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Президент України Володимир Зеленський підписав закон про нульову ставку на розмитнення автівок. Для реєстрації автомобіля потрібно пройти сертифікацію, сплатити 3-5% від її ціни у Пенсійний фонд та кошти за номерний знак, свідоцтво реєстрації та послуги Сервісного центру.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді