У Раді збираються відкласти проект про скасування пільгового розмитнення автомобілів

08:21, 3 мая 2022
Депутати не будуть найближчим часом розглядати законопроєкт, що передбачав скасування пільгового розмитнення більшості авто.
У Раді збираються відкласти проект про скасування пільгового розмитнення автомобілів
Джерело фото: censor.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як стало відомо, Верховна Рада поки не буде розглядати законопроєкт №7311, що передбачав скасування пільгового розмитнення на переважну більшість автівок.

Нагадаємо, що пільгове розмитнення було введено з метою поповнення потреб Збройних Сил України, волонтерів, а також для того, щоб родини, які лишилися без засобу пересування через війну і фізичне знищення їх авто, могли придбати дешеве авто.

Разом з тим, голова Комітету ВР з питань податкової політики Данило Гетманцев через деякий час після введення у дію таких пільг запропонував їх скасувати через недоотримання бюджетом коштів. Його пропозиція, що вилилася у законопроєкт 7311, викликала дискусію серед колег.

2 травня перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк написав: «Усім хто переживав, що Верховна Рада найближчим часом ухвалить податкові зміни 7311… Не переживайте, не ухвалить».

Очільник податкового комітету Данило Гетманцев реагуючи на допис Железняка написав: «Поїду куплю євробляху».

Народний депутат України, член Комітету ВР з питань правової політики Ігор Фріс ввечері 2 травня підтвердив, що з огляду на ті аргументи, які озвучувалися у ході обговорення, розгляд питання поки відкладено.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», законопроєкт 7311 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану передбачає, серед іншого скасування звільнення від оподаткування імпорту автівок, пільгового оподаткування бензину та збільшення вдвічі військового збору. Доопрацьована версія проєкту передбачає пільговий імпорт лише для джипів класу пікап, які вироблені до 2017 року та залишає підвищений військовий збір у 3%.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва