У «Слузі народу» пропонують звільнити на постійній основі від ПДВ та акцизу імпорт електромобілів

16:02, 6 июля 2022
Пропонується звільнити від ПДВ та акцизу імпорт електрокарів, але переглянути оподаткування автівок з двигунами внутрішнього згоряння.
У «Слузі народу» пропонують звільнити на постійній основі від ПДВ та акцизу імпорт електромобілів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народні депутати з фракції «Слуга народу» Данило Гетьманцев та Олександр Ковальчук зареєтрували у Верховній Раді законопроєкт №7466-1 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об'єктом оподаткування якими є транспортні засоби), яким пропонується на постійній основі звільнити від ПДВ та акцизу імпорт електромобілів

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 197 Податкового кодексу, яка врегульовує сплату податку на додану вартість новим пунктом такого змісту: Звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції із ввезення на митну територію України та з постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома).

Змінами до статті Податкового кодексу передбачається доповнення до переліку звільнених від акцизу товарів електрокари, які імпортовані на територію України.

При цьому пропонується встановити для автівок з двигуном внутрішнього згоряння встановити нову формулу визначення акцизу. В разі ухвалення ініціативи він визначатиметься за ставками:

а) ставка податку (Ставка) для відповідного транспортного засобу з року випуску якого минуло більше трьох років ввезеного юридичною особою визначається за формулою:

Ставка = Ставка базова х К двигун х К вік, де Ставка базова - ставка податку в євро за 1 штуку транспортного засобу:

з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та кривошипно-шатунним механізмом з об’ємом циліндрів до 3000 куб. сантиметрів (включно) - 50,0;

з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та кривошипно-шатунним механізмом з об’ємом циліндрів понад 3000 куб. сантиметрів - 100,0;

з двигуном внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення (дизелем або напівдизелем) з об’ємом циліндрів до 3500 куб. cантиметрів (включно) - 75,0;

з двигуном внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення (дизелем або напівдизелем) з об’ємом циліндрів понад 3500 куб. сантиметрів

- 150,0;

К двигун - коефіцієнт, що визначається діленням об’єму циліндрів двигуна

внутрішнього згоряння відповідного транспортного засобу в куб. cантиметрах на 1000 куб. сантиметрів;

К вік - коефіцієнт, що дорівнює кількості повних календарних років з року, наступного за роком виробництва відповідного транспортного засобу, до року визначення ставки податку (для нових транспортних засобів та транспортних засобів, що використовувалися до одного повного календарного року, коефіцієнт дорівнює 1, а для транспортних засобів, що використовувалися понад п’ятнадцять повних календарних років, коефіцієнт дорівнює 15).

Б) ставка податку (Ставка) для відповідного транспортного засобу ввезеного фізичною особою, ввезеного юридичною особою нового транспортного засобу та ввезеного юридичною особою транспортного засобу з року випуску якого минуло менше трьох років, визначається за формулою:

Ставка = Ставка базова х К, де Ставка базова - визначається в залежності від кількості повних

календарних років з року, наступного за роком виробництва відповідного

транспортного засобу, до року визначення ставки податку за 1 штуку транспортного засобу.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський підписав закон про скасування нульового розмитнення автівок.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир