Керівництво Ради пропонує виключити з комітету підозрюваного у колобораціонізмі нардепа Ковальова

10:49, 8 июля 2022
В разі позитивного рішення зарплатня Ковальова зменшиться, однак він залишиться парламентарем.
Керівництво Ради пропонує виключити з комітету підозрюваного у колобораціонізмі нардепа Ковальова
Фото: Олексій Ковальов/Facebook
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Керівництво Верховної Ради зареєструвало проєкт постанови №7535 про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання, яким пропонується відкликати підозрюваного у колобораціонізмі народного депутата Олексія Ковальова зі складу комітету з питань фінансів податкової та митної політики.

Вказаним документом пропонується внести такі зміни до пункту 1 постанови «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання»: відкликати Ковальова Олексія Івановича – народного депутата України, з посади члена Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, обраного за квотою пропорційного представництва депутатської фракції Політичної партії "Слуга Народу".

Як повідомляла «Судово-юридична газета», за ініціативи Державного бюро розслідувань порушено кримінальне провадження щодо народного депутата України Олексія Ковальова за колабораційну діяльність.

«Оперативники Бюро встановили, що депутат співпрацює з окупаційними силами російської федерації на тимчасово окупованій території Херсонської області. Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до Автономної Республіки Крим з подальшою реалізацією на території рф, а також завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали з окупованого Криму. Депутат забезпечує розміщення особового складу окупаційних сил у приміщеннях підконтрольному йому санаторію, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області. Більше того, на своїй сторінці в одній із соціальних мереж депутат сам розповідає, що співпрацює з окупантами та вважає, що росія на Херсонщині надовго», — зазначили в ДБР.

Ковальов балотувався до парламенту від партії «Слуга народу». У випадку виключення з комітету Ковальову не будуть сплачувати частину депутатської зарплатні, однак він залишатиметься нардепом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде