Раді пропонують запровадити кримінальну відповідальність за ігнорування службовими особами ТРЦ повітряної тривоги

17:24, 11 июля 2022
Пропонується в разі, якщо ігнорування сирен призвело до шкоду здоров’ю людей карати відповідальних осіб штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Раді пропонують запровадити кримінальну відповідальність за ігнорування службовими особами ТРЦ повітряної тривоги
Джерело фото: dniprorada.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Сергій Кузьміних зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №7546 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо порушень законодавства у сфері цивільного захисту, вчинених в умовах воєнного стану, яким пропонується запровадити кримінальну відповідальність за ігнорування керівниками ТРЦ, підприємств, організацій за ігнорування сигналу повітряної тривоги.

Законопроєктом пропонується доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 2702 Порушення законодавства у сфері цивільного захисту, вчинене в умовах воєнного стану та передбачити, що:

  1. Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів у сфері цивільного захисту, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності в умовах воєнного стану, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров'ю людей, - карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
  2. Те саме діяння, вчинене повторно, або якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’яти років.».

Таким чином в разі ухвалення ініціативи, ігнорування сирен може загрожувати службовим особам, зокрема ТРЦ, підприємств, установ позбавленням волі.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», наприкінці червня РФ вдарила ракетами по ТРЦ у місті Кременчуг. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде