Без друзів і ілюзій: соцмережі коментують рішення ПАРЄ повернути Росію

17:31, 25 июня 2019
Користувачі соцмережі коментують рішення щодо повернення Росії в ПАРЄ.
Без друзів і ілюзій: соцмережі коментують рішення ПАРЄ повернути Росію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Судово-юридична газета» повідомляла, що 25 червня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, в якій запросила Росію повернутися до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу.

За резолюцію проголосувало 118 депутатів, 62 — проти, 10 — утрималися.

Міністерство закордонних справ України заявило: резолюція щодо повернення Росії в ПАРЄ є неприпустимою поступкою країні-агресору.

Парламентська асамблея Ради Європи розпочала процедуру оскарження повноважень російської делегації на вимогу представників кількох національних делегацій. Оскарження відбулося за пропозиції грузинської делегатки Ніно Гогадзе. На своїй сторінці у Facebook Олена Сотник розповіла подробиці засідання.

«Грузія та Британія поставила питання оскарження повноважень Росії на підставі порушення норм статуту: анексія Криму, окупація Донбасу, грубі порушення прав людини.

- Україна поставила питання оскарження повноважень Росії на підставі порушення Регламенту: санкційні депутати в списку, депутати обрані нелегітимно шляхом інкорпорації голосів населення України в анексованому Криму;

- окремо оскаржені повноваження Слуцького, якого внесли на посаду віце-президента», — написала Сотник.

Також Сотник закликає до флешмобу: «Підтримайте дією! #NoRussiaInPace. З 16:00 сьогодні до 16:00 завтра запускаємо флешмоб! У нас є 24 години максимально надати розголосу ситуації в ПАРЄ!»

Також рішення ПАРЄ прокоментував позафракційний депутат ВР Борислав Береза.

Перший віце-спікер Верховної Ради та член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко заявила:«Сьогодні українська делегація оскаржила повноваження російської делегаціі і обрання Слуцького, який неодноразово зустрічався з Асадом, відвідував анексовані території України, голосував за введення військ в Україну, віце-президентом ПАРЄ. Ми влаштували демарш і залишили приміщення зали Асамблеі».

 

Українська делегація вирішила зупинити роботу в ПАРЄ на знак протесту. Про це повідомив член делегації, депутат Верховної ради Олексій Гончаренко на своїй сторінці в Facebook.

Він підкреслив, що представництво України припиняє свою участь у роботі асамблеї, крім оскарження повноважень російської делегації.

«Ми припиняємо свою участь у роботі сесії ПАРЄ, крім питань заперечування повноважень російської делегації. Ми звертаємося до Верховної Ради терміново розглянути питання припинення участі української делегації в роботі ПАРЄ», — написав парламентар.

Також вказано, що делегати звертаються до Володимира Зеленського та МЗС України із закликом терміново виробити позицію щодо участі України як держави в Раді Європи. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що дуже розчарований рішенням ПАРЄ затвердити без обмежень повноваження делегації Російської Федерації. Він розповів, що особисто переконував президента Франції та канцлера ФРН у тому, що повернення російської делегації до ПАРЄ можливе лише після того, як Росія виконає принципові вимоги Асамблеї.

«Намагався переконати пана Макрона та пані Меркель, що повернення російської делегації до ПАРЄ можливе лише після того, як Росія виконає принципові вимоги Асамблеї. Шкода, що наші європейські партнери нас не почули та вчинили інакше.

Я вдячний українській парламентській делегації та дружнім національним делегаціям, які мужньо боролися до кінця», — написав він.

Народний депутат Мустафа Наєм написав: «Пора позбавлятися ілюзій і називати речі своїми іменами: вчорашнє рішення ПАРЄ — це зрада Європою не тільки України, але й себе, і своїх же принципів».

 

 

 

Павло Клімкін впевнений, що Росії не можна повертати право голосу в ПАРЄ.

До того ж ми розповідали, що голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький вважає, що Росії, можливо, варто задуматися про заморожування членства в Раді Європи, а не чекати ініціювання процедури виключення.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси