Поступка для агресора: Україна обурена рішенням ПАРЄ

09:45, 25 июня 2019
В МЗС заявили, що проти рішення Асамблеї щодо повернення Росії в ПАРЄ.
Поступка для агресора: Україна обурена рішенням ПАРЄ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство закордонних справ України заявило, резолюція щодо повернення Росії в ПАРЄ є неприпустимою поступкою країні-агресору. Про це йдеться у заяві МЗС.

У повідомленні зазначено, що послаблення механізму санкцій відбулося на тлі відсутності жодних конструктивних кроків з боку РФ.

«Те, що відбулося в ПАРЄ, є свідченням відходу від задекларованих стандартів, принципів та цінностей Ради Європи внаслідок безпрецедентного тиску й фінансового шантажу з боку Російської Федерації. На жаль, це сталося  внаслідок відвертого потурання з боку низки країн, керівництво яких, з одного боку, наголошує на необхідності припинення російської агресії проти України, а з іншого — заохочує агресора, йдучи йому на поступки», — заявили у міністерстві.

У відомстві наголосили, що таким чином ПАРЄ значно послабила свою роль у сучасній європейській політиці і здатність ефективно захищати верховенство права. У МЗС заявили, що проти такого рішення Асамблеї.

«Незважаючи не те, що сьогодні ми стали свідками поразки європейського парламентаризму, моральна перемога залишається за тими країнами, які не підтримали руйнівні рішення в Раді Європи. Це були саме ті країни, які у своїй нещодавній історії або були окуповані СРСР, або сьогодні потерпають від російської окупаційної влади, яка продовжує здійснювати агресію і вбивати їхніх громадян. І саме вони достойні вважатися справжніми захисниками цінностей тієї Європи, до якої належить Україна», — додали у МЗС.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, в якій запросила Росію повернутися до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу.

Крім того, Павло Клімкін сказав, що Росії не можна повертати право голосу в ПАРЄ.

До того ж ми розповідали, що голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький вважає, що Росії, можливо, варто задуматися про заморожування членства в Раді Європи і не чекати ініціювання процедури виключення.

Також відомо, що у Страсбурзі відкрилася літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. ПАРЄ розглядала проект резолюції щодо Росії.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси