Скасування меддовідок: українці коментують ініціативу міністра Дмитра Дубілета

18:59, 30 октября 2019
У соцмережі коментують можливу відмову від медичних довідок.
Скасування меддовідок: українці коментують ініціативу міністра Дмитра Дубілета
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет на власній сторінці у Facebook повідомив, що планує дослідити питання про можливість скасування вимог про надання медичних довідок.

«В Україні є таке явище, як медичні довідки, які наша держава вимагає в найнесподіваніших місцях. Наприклад, у держслужбовців при прийомі на роботу вимагають дві медичні довідки (психіатр і нарколог). Або знаменита довідка в басейн. Наскільки ці вимоги виправдані?» — запитує міністр.

Зазначені вимоги, на його думку, призводять до зайвої бюрократії, витрат і навантажують лікарні, а часто довідки просто продаються, акцентував Дубілет.

Користувачі в коментарях висловились щодо ініціативи міністра.

Так, Viktor Vovchenko вказав на проблему — більшість українців не проходять медогляд регулярно, та навів приклад, як довідка врятувала життя.

Користувачка Алла Сафронова навела аргументи на користь меддовідки для відвідування басейну: «Люди ходять у басейн для того, щоб оздоровитися, а не для того, щоб підхопити інфекцію.

Відповідальна людина сама буде стежити за своїм здоров'ям і пройде аналізи для того, щоб бути впевненою, що сама не хворіє й інших не заразить у басейні. Але, судячи з коментарів, усім все одно на своє здоров'я й оточуючих. Легше довідку "купити"».

Viktor Kryvda навів приклад сусідньої Польщі: «При прийомі на роботу і потім необхідно пройти перевірку у лікарів і принести документ, який підтверджує, що ви можете виконувати відповідну працю (називається медицина праці), такий документ, здається, раз на три роки треба підтверджувати. Вважаю це позитивним явищем, а, ну і звісно, жодні папірці ніхто не носить, все в системі».

Оксана Швець вважає, що люди повинні самі перейматися власним здоров’ям і не перекладати відповідальність на роботодавця.  

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси