Суддю з Львівської області викрили на хабарі

11:39, 19 декабря 2018
Йдеться про в. о. голови суду Луку Кріля.
Суддю з Львівської області викрили на хабарі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 19 грудня, прокурори САП за оперативного супроводу працівників СБУ у Львівській області на одержанні неправомірної вигоди в сумі 1000 євро викрили суддю Турківського райсуду Львівської області, передає прес-служба САП.

Йдеться про виконуючого обов’язки голови суду Луку Кріля.

«Вказані кошти служитель Феміди вимагав від особи, яку працівники патрульної поліції у листопаді цього року зупинили за кермом автомобіля та склали протокол про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп‘яніння.

Частину неправомірної вигоди в сумі 400 євро виявлено та вилучено одразу після передачі під час особистого огляду, а решту суми в розмірі 600 євро — за місцем проживання судді», — йдеться у повідомленні.

На даний момент прокурори САП забезпечують процесуальне керівництво під час проведення першочергових слідчих дій, а також вирішується питання про повідомлення про підозру судді, обрання запобіжного заходу та відсторонення від здійснення правосуддя на час слідства.

Також про викриття судді повідомила прес-служба Служби безпеки України.

Нагадаємо, що сьогодні про викриття судді на хабарі повідомив голова ВРП Ігор Бенедесюк під час відкриття роботи XVI з'їзду суддів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Житомирській області на хабарі погорів заступник керівника однієї з місцевих прокуратур. Прокурор вимагав 2 тисячі доларів від адвоката обвинуваченого.  

Крім того, ми писали, що в Одесі на хабарі викрили чиновника Одеської обласного військового комісаріату. Зловмисника затримали в робочому кабінеті під час отримання чергового хабара в розмірі трьох тисяч американських доларів.

Також нам стало відомо, що правоохоронці затримали посадовця столичної поліції, який, зловживаючи службовим становищем, привласнював премії підлеглих поліцейських.

Додамо, співробітники військової прокуратури Південного регіону України в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні спільно зі співробітниками Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ зупинили протиправну діяльність одного з керівників команди структурного підрозділу «Дніпровський загін воєнізованої охорони» регіональної філії «Придніпровська залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця».

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду