350 тисяч хабара: прокуратура затримала одного з керівників АТ «Українська залізниця»

15:26, 18 декабря 2018
Зловмисника та його поплічників затримали під час отримання неправомірної вигоди.
350 тисяч хабара: прокуратура затримала одного з керівників АТ «Українська залізниця»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники військової прокуратури Південного регіону України в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні спільно зі співробітниками Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ зупинили протиправну діяльність одного з керівників команди структурного підрозділу «Дніпровський загін воєнізованої охорони» регіональної філії «Придніпровська залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця», передає прес-служба ГПУ.

Правоохоронці установили, що упродовж червня-грудня 2018 року заступник начальника вищевказаної команди воєнізованої охорони спільно з цивільною особою систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду від працівника приватного підприємства за вчинення дій, пов’язаних з безперешкодним слідуванням товарів залізничним сполученням через Придніпровську залізницю.

Усього зловмисники отримали понад 350 тис. грн хабара.

Зловмисників затримали 17 грудня у Запоріжжі під час одержання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 146 200 грн зловмисників затримано.

Наразі військовою прокуратурою вказаним особам готується повідомлення про підозру у вчиненні корупційного злочину та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Житомирській області на хабарі погорів заступник керівника однієї з місцевих прокуратур. Прокурор вимагав 2 тисячі доларів від адвоката обвинуваченого.  

Крім того, ми писали, що в Одесі на хабарі викрила чиновника Одеської обласного військового комісаріату. Зловмисника затримали в робочому кабінеті під час отримання чергового хабара в розмірі трьох тисяч американських доларів.

Додамо, слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу щодо високопосадовця з міста Козятина Вінницької області, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 191, частиною 3 статті 368 КК України — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду