Суд обрав запобіжний захід чиновнику, який підозрюється в отриманні хабара

12:27, 19 ноября 2018
Чиновник перешкоджав суб’єктам господарювання у здійсненні вантажних перевезень.
Суд обрав запобіжний захід чиновнику, який підозрюється в отриманні хабара
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У суботу, 17 листопада, слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу відносно високопосадовця з міста Козятина Вінницької області, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 191, частиною 3 статті 368 КК України — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, передає прес-служба суду.

В рамках досудового розслідування стало відомо, що чиновник і директор одного із підприємств Вінниччини домовилися про отримання неправомірної вигоди від перевізників Козятинського району, які здійснюють перевезення каоліну з Жежелівського каолінового кар’єру на територію товариства у м. Козятин. Зокрема, очільник районної ради, відповідно до повідомлення про підозру, перешкоджав суб’єктам господарювання у здійсненні вантажних перевезень новозбудованою автомобільною дорогою Козятина, вимагаючи при цьому суму грошей у розмірі 95 тисяч гривень.

Так, суд, дослідивши матеріали отриманого клопотання, заслухавши думку прокурора, підозрюваного та його захисника, ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання строком на два місяці в межах строку досудового розслідування. Одночасно, суд зобов’язав високопосадовця виконувати обов’язки, передбачені частиною 5 статті 194 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Житомирській області на хабарі погорів заступник керівника однієї з місцевих прокуратур. Прокурор вимагав 2 тисячі доларів від адвоката обвинуваченого.  

Крім того, ми писали, що в Одесі на хабарі викрила чиновника Одеської обласного військового комісаріату. Зловмисника затримали в робочому кабінеті під час отримання чергового хабара в розмірі трьох тисяч американських доларів.

Додамо, у Львові головного лікаря однієї з поліклінік міста затримали за вимагання за працевлаштування ветерана АТО.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва