У Києві поліцейського викрили на здирництві з підлеглих

18:07, 28 ноября 2018
Правоохоронці затримали командира батальйону супроводження ГУ Нацполіціі України в місті Києві.
У Києві поліцейського викрили на здирництві з підлеглих
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 28 листопада, правоохоронці затримали посадовця столичної поліції, який, зловживаючи службовим становищем, привласнював премії підлеглих поліцейських, передає прес-служба столичної прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, 40-річний командир батальйону супроводження ГУ Нацполіціі України в місті Києві щомісяця нараховував поліцейським підвищені премії з вимогою повернення йому особисто 75 відсотків від виплаченої премії, що складало близько однієї тисячі гривень з кожного працівника.

За результатами спільної спецоперації, проведеної за сприяння керівництва ГУ НП в м. Києві, зазначеного посадовця було затримано у службовому кабінеті одразу після отримання ним чергового «траншу» від підлеглих у сумі 18 тисяч гривень.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 КК України, перевіряється причетність посадовця до інших аналогічних фактів корупційної діяльності.

Наразі готуються матеріали для оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Житомирській області на хабарі погорів заступник керівника однієї з місцевих прокуратур. Прокурор вимагав 2 тисячі доларів від адвоката обвинуваченого.  

Крім того, ми писали, що в Одесі на хабарі викрила чиновника Одеської обласного військового комісаріату. Зловмисника затримали в робочому кабінеті під час отримання чергового хабара в розмірі трьох тисяч американських доларів.

Додамо, Київська місцева прокуратура №5 повідомила про підозру 32-річному жителю Київської області, який намагався відкупитись від патрульного поліцейського за керування автомобілем у нетверезому стані.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді