У Києві суддя повідомив про тиск одного з кредиторів у справі про банкрутство

12:43, 28 декабря 2018
ВРП проведе перевірку викладених суддею фактів та ухвалить відповідне рішення.
У Києві суддя повідомив про тиск одного з кредиторів у справі про банкрутство
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Господарського суду міста Києва Павло Чеберяк повідомив про тиск з боку кредиторів боржника у справі про банкрутство ТОВ «Кінгз Кепітал»

У провадженні суду перебуває справа за заявою про банкрутство ТОВ «Кінгз Кепітал» на стадії процедури розпорядження майном, введеної ухвалою Господарського суду міста Києва від 27 липня 2010 року.

Суддя Чеберяк П.П. у повідомленні зазначає, що в межах процедури розпорядження майном ТОВ «Кінгз Кепітал» до суду звернулися понад 5000 фізичних осіб, які заявили кредиторські вимоги.

За результатами розгляду заяв кредиторів з грошовими вимогами до боржника судом винесено понад 5000 ухвал, а також ухвалу попереднього засідання від 1 жовтня 2014 року, якою затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ «Кінгз Кепітал». Обсяг матеріалів справи становить більш ніж сімсот томів.

Під час чергового судового засідання 26 листопада 2018 року один із кредиторів боржника вдався до висловів на адресу судді, які суддя розцінює як неповагу до суду, психологічний та моральний тиск на нього.

Громадянин продовжив висловлюватися і після закінчення судового засідання та вимкнення звукозапису.

Суддя Чеберяк П.П. вважає, що громадянин висловив власне ставлення до судової влади та окремого судді з метою здійснити вплив на головуючого суддю, що є порушенням вимог частини другої статті 126 Конституції України (Вплив на суддю у будь-який спосіб забороняється).

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, Вища рада правосуддя 20 грудня 2018 року розглянула повідомлення суддів Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Юлії ДурасовоїЛюдмили БожкоЮлії Дадим про втручання у їхню діяльність щодо здійснення правосуддя. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області