НААУ запустила сервіс Особистого кабінету адвоката

18:20, 8 января 2019
За допомогою сервісу адвокати зможуть спростити організаційну роботу та сплачувати щорічні внески.
НААУ запустила сервіс Особистого кабінету адвоката
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Національної асоціації адвокатів України функціонує електронний Особистий кабінет адвоката. Відтепер кожен адвокат, зареєструвавшись, може скористатися сервісом, який спрощує організаційну роботу та дозволяє оплатити щорічні внески, надавати інформацію щодо діяльності, підвищення кваліфікації, стажу, досвіду роботи тощо.

Особистий кабінет адвоката — це електронний профайл на офіційному сайті НААУ, в який кожен адвокат, який зареєстрований в Єдиному реєстрі адвокатів України може особисто вносити дані щодо своєї діяльності, відслідковувати нарахування балів з підвищення кваліфікації.

За допомогою цього сервісу удосконалюються профайли адвокатів у базі даних ЄРАУ.

Крім законодавчо визначених відомостей, можна опублікувати допоміжну інформацію щодо засобів зв’язку, посади в органах адвокатського самоврядування, загального стажу адвокатської діяльності, категорії ведення справ, нагород, підвищення кваліфікації, даних про офіційні сторінки в соціальних мережах. Додатково користувач може розміщувати на своєму профайлі логотип, веб-сайт своєї організації. Адвоката в базі легко буде знайти за номером телефона. З метою додаткової ідентифікації особи необхідно додати до профайла електронну версію власної фотокартки.

Із рішенням РАУ №190 щодо «Питання ведення Єдиного реєстру адвокатів України» можна ознайомитися за посиланням. Детально ознайомитися із Порядком ведення Єдиного реєстру адвокатів України, можна ознайомитися тут.

Як зареєструватися?

На офіційному сайті НААУ в правому верхньому кутку є вкладка «Вхід для адвоката». Для реєстрації слід вказати e-mail, який зазначено у ЄРАУ та пройти ідентифікацію. Після створення власного профайла, адвокат може заповнювати необхідні поля та додавати дані про себе та свою діяльність.

Чому Особистий кабінет варто вести кожному представнику професії адвоката?

У 2013 році був створений та почав функціонувати ЄРАУ (Єдиний реєстр адвокатів України). У Реєстрі можна знайти інформацію про адвоката та переглянути його профіль.

На сьогодні, у профілях адвокатів недостатньо інформації, яка могла б зацікавити клієнта. Через це ускладнюється комунікація та шлях вибору захисника.

За допомогою ОК, адвокат може легко донести до потенційного клієнта вичерпні дані про себе та розширити коло своїх контактів. Крім того, у кожного адвоката в Особистому кабінеті є можливість сплатити щорічний внесок на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування за 2019 рік та переглянути сплати за попередні роки; буде можливість сформувати та роздрукувати ордер адвоката, переглянути графік заходів з підвищення кваліфікації, координувати облік зарахованих балів з проходження підвищення кваліфікації тощо.

Відеоролик про використання нового сервісу можна переглянути на Youtube-каналі НААУ.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що київські адвокати будуть сплачувати внески тільки НААУ. Рада адвокатів змінила порядок виплати щорічних внесків для адвокатів Києва. Ми відзначали, що решта регіонів платять по-старому: частина внеску йде на рахунок ради адвокатів регіону, а частина — на рахунок НААУ.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва