ВРП затвердила Положення про Державну судову адміністрацію України

17:37, 17 января 2019
Документ затвердили з урахуванням техніко-юридичних правок і запропонованих змін.
ВРП затвердила Положення про Державну судову адміністрацію України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 17 січня 2019 року розглянула питання про затвердження Положення про Державну судову адміністрацію України, передає прес-служба ВРП.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха поінформував, що 2 листопада 2018 року після доопрацювання до Вищої ради правосуддя надійшов проект Положення про Державну судову адміністрацію України.

Відповідно до частини шостої статті 151 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Положення про Державну судову адміністрацію України затверджує Вища рада правосуддя після консультацій з Радою суддів України.

З метою дотримання вимог частини шостої статті 151 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» проект зазначеного Положення надісланий до Ради суддів України.

Рішенням від 7 грудня 2018 року № 85 Рада суддів України затвердила консультативний висновок щодо проекту Положення про Державну судову адміністрацію України. Пропозиції, викладені у консультативному висновку,частково враховані.

Вища рада правосуддя, керуючись статтею 151 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статтями 3, 30 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», вирішила затвердити Положення про Державну судову адміністрацію України з урахуванням техніко-юридичних правок і запропонованих змін.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо звільнення суддів за загальними обставинами, а саме у зв’язку з поданням заяв про відставку та про звільнення за власним бажанням.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді