Вища рада правосуддя ухвалила рішення про відрядження трьох суддів

12:33, 22 января 2019
Двох суддів було відряджено строком на один рік, одного суддю — на шість місяців.
Вища рада правосуддя ухвалила рішення про відрядження трьох суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

22 січня 2019 року Вища рада правосуддя розглянула матеріали про відрядження як тимчасове переведення трьох суддів.

До Вищої ради правосуддя надійшло подання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з рекомендацією про відрядження суддів для здійснення правосуддя до іншого суду того самого рівня і спеціалізації.

Комісія розглянула питання та прийняла рішення про внесення до Вищої ради правосуддя подання з рекомендацією про відрядження суддів для здійснення правосуддя.  Рішення ухвалене за згодою суддів на відрядження та на підставі визначених Порядком відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 54/0/15-17 (далі — Порядок), і наявних у Комісії матеріалів, про що свідчать додані до подання документи.

Комісія дійшла висновку, що відрядження суддів надасть змогу врегулювати навантаження суддів та забезпечить належні умови для доступу до правосуддя у відповідних судах.

Відповідно до пункту 6 розділу IV Порядку за результатами розгляду подання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Вища рада правосуддя ухвалює рішення про відрядження судді.

З огляду на викладене Вища рада правосуддя ухвалила відрядити з 6 лютого 2019 року для здійснення правосуддя суддів:

Попаснянського районного суду Луганської області Лизенко Ілону Василівну — до Решетилівського районного суду Полтавської області строком на один рік;

Рубіжанського міського суду Луганської області Кобзаря Юрія Юрійовича — до Ширяївського районного суду Одеської області строком на шість місяців;

Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Дудікова Андрія Володимировича — до Тростянецького районного суду Вінницької області строком на один рік.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя продовжила строк відрядження для 9 суддівРішення було прийнято на засіданні 17 січня. Термін відрядження був продовжений на 6 місяців.

Також ми повідомляли, що на засіданні 9 січня Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендувала ВРП продовжити строк відрядження до інших судів для 11 суддів.

Ще раніше, 20 грудня 2018 року, стало відомо, що ВККС відрядила трьох суддів до іншого суду. Двоє суддів будуть у відряджені один рік.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки