Внесено зміни до Положення про Міжнародну консультативну раду при ВРП

13:16, 31 января 2019
Рішення ухвалила Вища рада правосуддя.
Внесено зміни до Положення про Міжнародну консультативну раду при ВРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 31 січня, Вища рада правосуддя розглянула питання про затвердження змін до Положення про Міжнародну консультативну раду при Вищій раді правосуддя, передає прес-служба ВРП.

Доповідаючи зазначене питання, голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що, відповідно до частини шостої статті 26 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», Вища рада правосуддя може утворювати органи для виконання повноважень, визначених Конституцією України, цим Законом та Законом України «Про судоустрій і статус суддів».

Рішення про утворення органів Вищої ради правосуддя та про їх персональний склад ухвалюються Вищою радою правосуддя.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 13 червня 2017 року №1548/0/15-17 затверджено Положення про Міжнародну консультативну раду при Вищій раді правосуддя.

Раніше Міжнародна консультативна рада провела засідання, на якому обговорювались, зокрема, пропозиції про внесення змін до Положення про Міжнародну консультативну раду при Вищій раді правосуддя в частині актуалізації складу Міжнародної консультативної ради та запровадження статусу спостерігача для надання представникам суміжних інституцій України можливості легітимно надавати та отримувати відповідну інформацію.

У зв’язку із зазначеним Вища рада правосуддя ухвалила внести зміни до Положення про Міжнародну консультативну раду при Вищій раді правосуддя: викласти в новій редакції розділ 3 Положення, передбачивши статус спостерігача; викласти у новій редакції додаток до Положення, виключивши зі складу Міжнародної консультативної ради ті інституції, які не беруть участі в її діяльності, та вказавши актуальні назви діючих проектів міжнародної допомоги.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 23 січня відбулося Четверте засідання Міжнародної консультативної ради при Вищій раді правосуддя, під час якого учасники, з-поміж іншого, обговорили практичні аспекти подальшої співпраці.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде