РСУ направила апеляційним судам проект Положення про ЄСІТС

13:12, 6 февраля 2019
Цей крок був зроблений з метою ефективної організації процесу запровадження системи.
РСУ направила апеляційним судам проект Положення про ЄСІТС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відповідно до вимог Закону України №2147-VIII від 03.10.2017 «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему затверджується Вищою радою правосуддя за поданням Державної судової адміністрації України та після консультацій з Радою суддів України. Про це повідомила прес-служба РСУ.

«Враховуючи зазначене, з метою ефективної організації процесу запровадження ЄСІТС, узгодження остаточної редакції проекту документу та врахування пропозицій суддів Рада суддів України направила робочий варіант проекту Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему до усіх апеляційних судів», — йдеться у повідомленні.

РСУ планує вивчити та узагальнити пропозиції, які надійдуть, і обговорити питання надання консультативного висновку щодо відповідних документів на засіданні, що заплановане на 1 березня 2019 року. Співдоповідачами з цього питання мають виступити члени РСУ Наталія Мороз, Дмитро Мовчан і Валерія Чорна.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, як за допомогою ЄСІТС ознайомитися з матеріалами справ у онлайн-режимі

Крім того, для роботи в ЄСІТС, зокрема в підсистемі «Електронний суд» необхідно отримати електронний ключ (електронний підпис), який дасть змогу ідентифікувати вас як належну сторону та зареєстрованого учасника і надасть можливість подати позовну заяву або інші необхідні для розгляду справи документи до відповідного суду.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді