Справа Савченко і Рубана: Чернігівський апеляційний суд ухвалив рішення

10:35, 18 февраля 2019
Суд призначив продовжити строк тримання під вартою до 60 днів.
Справа Савченко і Рубана: Чернігівський апеляційний суд ухвалив рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

15 лютого 2019 року колегія суддів судової палати у кримінальних справах Чернігівського апеляційного суду у складі головуючого судді Оседача М.М., суддів Короїда Ю.М., Акуленко С.О.  ухвалила рішення, яким частково задовольнила подання Чернігівського районного суду Чернігівської області про зміну територіальної підсудності кримінального провадження №22018000000000237 за обвинуваченням Володимира Рубана та Надії Савченко. Вирішено питання щодо внесення подання про визначення територіальної підсудності до Верховного Суду.

Даною ухвалою також задоволено клопотання прокурора першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Банника О.С. про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно обвинувачених Савченко Н.В. та Рубана В.В.

Суд призначив Надії Савченко і Володимиру Рубану продовжити строк тримання під вартою на 60 днів — до 15 квітня 2019 року включно, без визначення розміру застави.

Ухвала оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Наразі проголошено резолютивну частину ухвали.

Повний текст ухвали буде оголошено 19 лютого 2019 року.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що під час суду у справі Савченко та Рубана одна із суддів заявила про самовідвід.

Крім цього, відомо, що справу Савченко — Рубана Верховний Суд України передав до Чернігівського районного суду.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва