Суддю з Києва перевели до Шостого апеляційного адмінсуду

13:14, 12 марта 2019
ВККС своїм рішенням рекомендувала зазначену суддю для переведення до новоствореного 6ААС.
Суддю з Києва перевели до Шостого апеляційного адмінсуду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 12 березня Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо переведення судді Київського апеляційного адміністративного суду Наталії Миколаївни Літвіної. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням рекомендувала зазначену суддю для переведення до новоствореного Шостого апеляційного адміністративного суду.

П. 1 ч. 2 ст. 53 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що суддю може бути переведено до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду. Відповідно до ч. 3 ст. 82 цього Закону, переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду. У ВРП нагадали, що 29 грудня 2017 року Президент України підписав укази про ліквідацію, створення та реорганізацію судів в Україні.

Ст. 70 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» встановлено, що переведення судді з одного суду до іншого здійснюється Вищою радою правосуддя на підставі та в межах рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила перевести суддю Київського апеляційного адміністративного суду Літвіну Наталію Миколаївну на посаду судді Шостого апеляційного адміністративного суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо переведення суддів Суворовського районного суду Херсона.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України