Судді приходили погрози від імені Сбербанку: ВРП звернеться до ГПУ

14:58, 18 марта 2019
У АТ «Сбербанк» погрожували не тільки суддям, але й членам їхніх сімей.
Судді приходили погрози від імені Сбербанку: ВРП звернеться до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 14 березня розглянула повідомлення судді господарського суду Київської області Конюх Ольги Василівни про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це передає прес-служба ВРП.

Доповідач, член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що як зазначено у повідомленні, у провадженні судді Конюх О. В. перебуває справа за позовом акціонерного товариства «Сбербанк» до ТОВ «Інтер ГТВ», ПАТ «Укрвторчормет» про стягнення боргу та неустойки.

28 вересня 2018 року до господарського суду Київської області надійшло повідомлення АТ «Сбербанк» від 21 вересня 2018 року за підписом голови правління, яке містило погрози суддям та членам їхніх сімей у разі ухвалення рішення, що порушує інтереси цього товариства.

За результатами розгляду зазначеного повідомлення судді Конюх О. В. прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя, розглянувши повідомлення судді господарського суду Київської області Конюх Ольги Василівни, ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 376 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Вища рада правосуддя 14 березня розглянула повідомлення судді Автозаводського районного суду Кременчука Полтавської області Діни Дмитрівни Андрієць про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси