Застосувала фізичне насильство до судді та помічника судді: ВРП звернеться до ГПУ

17:44, 15 марта 2019
Позивачка виламувала двері в службовий кабінет судді та нецензурно висловлювалась
Застосувала фізичне насильство до судді та помічника судді: ВРП звернеться до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 14 березня розглянула повідомлення судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Полтавської області Діни Дмитрівни Андрієць про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це передає прес-служба ВРП.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич поінформував, що у повідомленні зазначено, що 25 червня 2018 року в провадження судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Андрієць Д.Д. передано цивільну справу про визнання припиненими правовідносин поруки за договором іпотеки, розірвання рамкових угод та договору іпотеки, зупинення стягнення за договором іпотеки. Цього самого дня позивачка через канцелярію суду подала заяву про ознайомлення з матеріалами справи.

Після цього у приймальні судді Андрієць Д.Д. позивачка почала вимагати надати матеріали справи для ознайомлення і терміново вирішити питання забезпечення позову. На пояснення секретаря судового засідання та помічника судді щодо перебування судді у нарадчій кімнаті не реагувала, почала виламувати двері в службовий кабінет судді, нецензурно висловлювалась, погрожувала фізичним насильством і вимагала, щоб суддя вийшла до неї.

У період з 14:50 до 20:00 позивачка блокувала службовий кабінет судді та залу судових засідань під час розгляду суддею інших справ, застосувала фізичне насильство до помічника судді та самої судді, зокрема нанесла кілька ударів ногами, що спричинило тілесні ушкодження у вигляді крововиливів, при цьому весь час принизливо висловлювалась на адресу суду та працівників, не реагувала на будь-які зауваження та вимагала негайно вирішити її заяву.

«Проаналізувавши зміст повідомлення та диск із відеозаписами з камер внутрішнього спостереження суду та звукозаписами, здійсненими на диктофон працівниками суду, дійшов висновку, що зазначені протиправні дії позивача можуть містити ознаки втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя або інших правопорушень, передбачених статтями 173 (Дрібне хуліганство), 1853 (Прояв неповаги до суду або Конституційного Суду України) Кодексу України про адміністративні правопорушення, статтями 296 (Хуліганство), 376 (Втручання в діяльність судових органів), 377 (Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України», — підсумував член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич.

Прокуратура Полтавської області поінформувала, що Кременчуцькою місцевою прокуратурою за зверненням судді Андрієць Д.Д. 7 серпня 2018 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 КК України. Матеріали вказаного кримінального провадження спрямовано до Кременчуцького ВП ГУ НП в Полтавській області для подальшого розслідування. Згідно з листом на цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Враховуючи наведене, Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 7 серпня 2018 року, за фактом втручання в професійну діяльність судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Полтавської області  Діни Дмитрівни Андрієць.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звернулася до ГПУ щодо погроз судді Північного апеляційного господарського суду.

Також повідомлялося, що Вища рада правосуддя 12 березня розглянула повідомлення суддів Зарічного районного суду Сум  Олексія Валерійовича Сибільова, Ірини Валентинівни Клімашевської, Євгенія Васильовича Янголя, Ганни Валеріївни Шелєхової, Ганни Василівни Кривцової, Алли Петрівни  Сидоренко про втручання в їхню діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді