ВРП тимчасово відсторонила суддю з Миколаївської області

12:38, 18 апреля 2019
Суддю відсторонено від здійснення правосуддя в порядку дисциплінарної відповідальності.
ВРП тимчасово відсторонила суддю з Миколаївської області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 18 квітня 2019 року розглянула подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Олени Іванівни Волкової  від здійснення правосуддя в порядку дисциплінарної відповідальності.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що рішенням Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 28 вересня 2018 року №3023/1дп/15-18 суддю Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкову О.І. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади.

Зазначене рішення Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила за результатами розгляду об’єднаної дисциплінарної справи стосовно судді Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкової О.І. за зверненнями голови Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Падалки В.О. та голови апеляційного суду Миколаївської області Ржепецького О.П., скаргами працівників апарату Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Архіпової К.В., Жили Н.М., Шевченко Т.В. та інших і голови Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Савіна О.І.

Підставою притягнення судді Волкової О.І. до дисциплінарної відповідальності стали встановлені Першою Дисциплінарною палатою обставини, які свідчать про вчинення нею дисциплінарних проступків, а саме: допущення суддею поведінки, що паплюжить звання судді або підриває авторитет правосуддя, зокрема в питаннях дотримання норм суддівської етики та стандартів поведінки, які забезпечують суспільну довіру до суду, прояв неповаги до інших суддів, адвокатів, експертів, свідків чи інших учасників судового процесу; порушення правил щодо відводу (самовідводу); допущення істотного порушення норм процесуального права під час здійснення правосуддя, що унеможливило реалізацію учасниками судового процесу наданих їм процесуальних прав та виконання процесуальних обов’язків.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 26 лютого 2019 року №596/0/15-19 зазначене рішення Першої Дисциплінарної палати змінено; до судді Волкової О.І. застосовано дисциплінарне стягнення у виді подання про тимчасове, на шість місяців, відсторонення від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань суддівської етики та застосування норм кримінального процесуального законодавства  та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

27 березня 2019 року Першою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя внесено до Вищої ради правосуддя подання стосовно відсторонення судді Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкової О.І. від здійснення правосуддя.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила тимчасово, строком на шість місяців, відсторонити суддю Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкову О.І. від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань суддівської етики і застосування норм кримінального процесуального законодавства та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді; доручити Національній школі суддів України забезпечити проходження суддею Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Оленою Іванівною Волковою курсу підвищення кваліфікації з метою подальшого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження нею здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП припинила відставку судді у зв’язку з повторним призначенням на посаду судді.

Також ВРП звільнила у відставку суддю з Житомирської області.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки