Суд просять заборонити Кабіміну призначати очільника Податкової

10:10, 25 апреля 2019
До Окружного адмінсуду Києва надійшла заява про забезпечення позову від Романа Насірова.
Суд просять заборонити Кабіміну призначати очільника Податкової
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла заява про забезпечення позову від Романа Насірова, у якій він просить заборонити Кабінету міністрів України приймати рішення про призначення очільника Податкової служби. Зокрема, позивач просить суд до вирішення спору по суті зупинити дію розпорядження уряду «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної податкової служби» та заборонити КМУ приймати рішення про призначення на посаду голови Податкової Сергія Верланова або Сергія Петухова.

Наразі судом вирішується питання щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову до подання відповідного позову до Окружного адміністративного суду міста Києва. Згідно з частиною 2 статті 150 КАСУ, забезпечення позову допускається як до пред’явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи.

Нагадаємо раніше, суд  розглянув  заяву про забезпечення позову народного депутата Андрія Антонищака щодо зупинення дії розпорядження уряду про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Митниці. Суд зокрема, задовольнив відповідну заяву і ухвалив зупинити дію розпорядження Кабінету міністрів України «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби» та заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби вчиняти дії з проведення відповідного конкурсу на підставі зазначеного розпорядження Кабінету міністрів України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Кабінет міністрів України оголосив конкурс на зайняття посади голови Державної митної служби. Екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров на своїй сторінці у Facebook зробив заяву щодо цього конкурсу. Він вважає проведення подібних конкурсів незаконним, оскільки вказані посади не можуть вважатися вакантними.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді