Призначення нового члена ВККС від ДСА: суд просять зупинити рішення Комісії

11:58, 3 мая 2019
Наразі ОАСК вирішує питання щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.
Призначення нового члена ВККС від ДСА: суд просять зупинити рішення Комісії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста надійшла заява про забезпечення позову щодо заборони призначати Сергія Остапця членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від Державної судової адміністрації. Відповідачами у позові визначено комісію з добору кандидатів для призначення членами ВККСУ та безпосередньо ДСАУ, третя особа  С. Остапець. Про це передає прес-служба ОАСК.

Зокрема, позивач просить суд зупинити дію рішення вищезгаданої комісії від 15 квітня 2019 року, відповідно до якої С. Остапець визнаний переможцем конкурсу з добору кандидатів для призначення членом ВККСУ від ДСАУ.

«Наразі судом вирішується питання щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову до подання відповідного позову до суду. Нагадаємо, відповідно до ч. 2 ст. 150 Кодексу адміністративного судочинства України, заява про забезпечення позову допускається як до пред’явлення позову, так і після нього»,  йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 18 березня Окружний адміністративний суд Києва завершив підготовче провадження у справі щодо визнання відсутності у Сергія Козьякова повноважень члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Крім того, до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов до конкурсної комісії з добору кандидатів для призначення Президентом України членів Вищої ради правосуддя.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді