Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція

13:45, 7 мая 2019
На порядку денному розгляд декількох важливих питань.
Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 7 травня відбувається чергове засідання Вищої ради правосуддя. 

На порядку денному:

- Розгляд клопотання заступника Генерального прокурора Стрижевської А.А. про тимчасове відсторонення судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Пустовіта Олексія Григоровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

- Розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів:

  1. Брони Андрія Любомировича — Сколівського районного суду Львівської області;
  2. Теслікової Ірини Іванівни — Червонозаводського районного суду міста Харкова;
  3. Мелещенко Людмили Василіївни — Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області.

- Розгляд матеріалів щодо переведення суддів апеляційних судів:

  1. Ковальської Віри Володимирівни — до Київського апеляційного суду;

- Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:       

у зв’язку з поданням заяви про відставку:

  1. Кухаренка Олександра Володимировича — судді Катеринопільського районного суду Черкаської області;

у зв’язку з поданням заяви про відставку:

  1. Лазаренко Владлени Володимирівни — судді Солом’янського районного суду міста Києва;

- у зв’язку з поданням заяви про відставку:

  1. Кулішенка Юрія Миколайовича — судді Київського апеляційного суду .

-  Розгляд подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове, строком на один місяць, відсторонення судді Вищого господарського суду України Плюшка Ігоря Анатолійовича від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням судді до Національної школи суддів України.

- Розгляд скарги судді Печерського  районного суду міста Києва Бортницької Віти Вікторівни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 20 лютого 2019 року №508/3дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги судді Заводського районного суду міста Запоріжжя Федоренка Олександра Івановича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 8 лютого 2019 року №383/1дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги судді Жовтневого районного суду міста Харкова Федюшина Миколи Володимировича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 25 січня 2019 року №194/1дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд клопотання суддів Тальнівського районного суду Черкаської області Воронкової Ірини Григорівни, Міщенко Катерини Миколаївни, Дьяченка Дмитра Олександровича про поновлення строку для оскарження рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 листопада 2018 року  №3460/1дп/15-18 про притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги судді Дніпровського районного суду міста Херсона Білої-Кисельової Анни Анатоліївни на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 8 лютого 2019 року № 385/1дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарг голови Апостолівського районного суду Дніпропетровської області Хоруженко Наталії Вікторівни, адвоката Маркєлова Вадима Валентиновича, поданої в інтересах судді Апостолівського районного суду Дніпропетровської області Чумак Тетяни Андріївни, на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 11 лютого 2019 року №410/2дп/15-19 про притягнення судді Апостолівського районного суду Дніпропетровської області Чумак Тетяни Андріївни до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги судді Печерського районного суду міста Києва НОВАКА Романа Васильовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 4 березня 2019 року №649/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності із клопотанням про поновлення строку на оскарження рішення.

- Розгляд скарги судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова Андрія Анатолійовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 грудня 2018 року  № 3991/2дп/15-18 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги прокурора Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури Кіровоградської області Апостолова Віктора Сергійовича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 23 січня 2019 року № 14дп-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарг Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України, прокуратури міста Києва, адвоката Іщенко Юлії Артурівни, поданої в інтересах прокурора Київської місцевої прокуратури № 10 міста Києва Агрби Даура Рафіковича, на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 6 лютого 2019 року № 36дп-19 про притягнення вказаного  прокурора до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд повідомлення виконуючого обов’язки голови Новокаховського міського суду Херсонської області Червоненка Дмитра Валерійовича про втручання у діяльність суддів цього суду щодо здійснення правосуддя.

- Розгляд повідомлення голови господарського суду Чернівецької області Желіка Бориса Євграфовича про втручання в діяльність суддів цього суду.

- Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Гречківського П.М. — за повідомленням судді Господарського суду міста Києва Бондаренко Ганни Павлівни;

2) Гречківського П.М. — за повідомленням судді Жовтневого районного суду міста Харкова Чижиченка Дениса Володимировича;

3) Швецової Л.А. — за повідомленням судді Шевченківського районного суду міста Львова Баєвої Олександри Ігорівни;

4) Швецової Л.А. — за повідомленням судді Васильківського міського суду Київської області Марчука Олега Леонідовича. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя звернеться до КДКА Дніпропетровської області з приводу втручання адвоката у діяльність судді.

Також стало відомо, що ВРП звільнила у відставку шістьох суддів у зв’язку з поданням заяв про звільнення у відставку.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва