Реформування судової системи України: у ВККС обговорили напрями

20:10, 16 мая 2019
Відбулася робоча зустріч представників ВККС зі спеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя.
Реформування судової системи України: у ВККС обговорили напрями
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 15 травня у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбулася робоча зустріч голови Комісії Сергія Козьякова та заступника начальника відділу міжнародного співробітництва секретаріату Комісії Юлії Ткаченко з делегацією Ради Європи: спеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя, координатором проектів департаменту правосуддя та правового співробітництва генерального директорату Ради Європи з прав людини та верховенства права Андрієм Кавакіним, менеджером проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи  в Україні» Іллею Чорногоренком та т.в.о. менеджера проекту Наталією Верещинською. Про це повідомляє офіційний сайт ВККС.

Метою зустрічі стало обговорення подальших напрямів діяльності Ради Європи в Україні в контексті реформування судової системи. Крім того, у межах продовження роботи проекту сторони обговорили перебіг кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаним посадам, а також активні заходи, що вживаються Комісією з метою вирішення питання заповнення посад суддів у місцевих та апеляційних судах, зокрема проміжні результати проведення добору на посади суддів місцевих судів і плани Комісії щодо якнайшвидшого проведення конкурсів на зайняття вакантних посад суддів місцевих судів та переведення суддів ліквідованих Верховного Суду України, вищих спеціалізованих та апеляційних судів. 

Режі Брійя високо оцінив успішний досвід проведення у короткі строки конкурсів до Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду, процедура яких серед країн Європи вирізняється своєю складністю та безпрецедентним рівнем відкритості, а також відзначив інші досягнення Комісії стосовно приведення принципів роботи судової системи України у відповідність до стандартів Ради Європи у сфері судочинства.

Наприкінці зустрічі представники делегації подякували Комісії за плідну співпрацю, яку сторони нещодавно закріпили підписанням відповідного меморандуму, а також запевнили у готовності підтримувати Комісію у процесі впровадження судової реформи і надалі.

У ВККС зазначили, що проект Ради Європи «Підтримка впровадження судової реформи в Україні» реалізується у співпраці з українськими партнерами  Радою з питань судової реформи, Верховним Судом, Вищою радою правосуддя, Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Радою суддів України та іншими, та триватиме до грудня 2020 року.

Проект управляється департаментом правосуддя та правового співробітництва генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи та покликаний підтримати Україну у завершенні судової реформи та у впровадженні нещодавно прийнятого законодавства з метою забезпечення незалежності, справедливості та ефективності судової системи відповідно до стандартів та рекомендацій Ради Європи.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що частина майбутніх суддів звернулися до Володимира Зеленського з листом: залишається невизначеною доля кандидатів у судді в межах заявленої його командою нової судової реформи.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси