ВККС відповіла на звернення ВРП стосовно призначення конкурсу на заміщення вакантних посад суддів

18:15, 19 июля 2019
Комісія планує вирішити питання щодо оголошення та проведення конкурсу наступного тижня.
ВККС відповіла на звернення ВРП стосовно призначення конкурсу на заміщення вакантних посад суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ознайомившись із розповсюдженими ЗМІ повідомленнями про публічне звернення Вищої ради правосуддя стосовно призначення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів, Вища кваліфікаційна комісія суддів України повідомляє, що 2 липня оголошено конкурс на зайняття вакантних посад суддів кандидатами, які перебувають у резерві.

3 липня на офіційному вебсайті Комісії повідомлено про початок підготовки конкурсу на заміщення вакантних посад суддів шляхом переведення судді на посаду судді до іншого суду. Про перебіг підготовки зазначеного конкурсу членів ВРП було поінформовано під час робочих нарад.

5 липня про підготовку конкурсу на заміщення вакантних посад суддів шляхом переведення судді до іншого суду також було повідомлено Раду суддів України.

Станом на 19 липня Комісія завершує підготовчі заходи і планує вирішити питання щодо оголошення та проведення такого конкурсу наступного тижня.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВККС оголосила конкурс на 505 вакантних посад суддів у місцевих загальних судах. ВРП просить ВККС забезпечити кандидатам рівні можливості під час проведення конкурсу.

Також 19 липня на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у складі колегії розглянуто питання про допуск кандидатів до участі в конкурсі на заміщення вакантних посад суддів місцевих загальних судів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська