Ґендерний склад судової системи: скільки жінок та чоловіків в українському судочинстві

15:52, 12 августа 2019
ДСА України узагальнила ґендерний склад судів України та судової адміністрації станом на 1 липня 2019 року.
Ґендерний склад судової системи: скільки жінок та чоловіків в українському судочинстві
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державна судова адміністрація узагальнила ґендерний склад апеляційних та місцевих судів України, ДСА та її територіальних управлінь станом на 1 липня 2019  року. Про це йдеться на офіційному сайті ДСА України.

«Державна судова адміністрація України усвідомлює важливість ґендерної статистики та ґендерного аналізу для інкорпорування комплексного ґендерного підходу в судочинство. Статистичні дані про представництво жінок і чоловіків у судах, особливо на керівних та адміністративних посадах,  необхідні для отримання релевантної  інформації про ґендерну збалансованість судової системи», — наголошується у повідомленні.

За даними звіту, з 30 284 суддів та працівників апаратів, які станом на 1 липня 2019 року працюють у місцевих та апеляційних судах України, 75% (22 733 осіб) жінок та 25% (7 551) чоловіків.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Асоціація приватних виконавців України представила інфографічний «Портрет приватного виконавця», розроблений в рамках проекту «Підтримка реформування системи виконання судових рішень» Координатора проектів ОБСЄ в Україні спільно з Директоратом правової політики у сфері судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів Міністерства юстиції України та АПВУ.

Також ми писали про позицію ВП ВС щодо того, хто відповідає за судові помилки

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва