Голови апеляційних судів звернулися до Разумкова щодо держбюджету-2020

13:00, 14 ноября 2019
До голови Ради направили листа.
Голови апеляційних судів звернулися до Разумкова щодо держбюджету-2020
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голови апеляційних адміністративних, апеляційних господарських та апеляційних загальних судів звернулись до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з листами, в яких зазначається, що запропонований проект Державного бюджету України на 2020 рік у частині фінансування судової влади (додаток 7 до законопроекту) не тільки не враховує показники в раніше поданому обґрунтованому бюджетному запиті Державної судової адміністрації України, як головного розпорядника бюджетних коштів, але і повністю ігнорує відповідну резолюцію нещодавно проведеного з’їзду суддів України, а також висновки Комітету Верховної Ради України з питань правової політики. Про це повідомляє прес-служба Судової влади України.

«У листі, зокрема, зазначається, що відсутність встановлених нормативів фінансування судів державою не може бути підставою для довільного визначення його обсягів органами законодавчої або виконавчої влади, оскільки необхідні витрати з Державного бюджету України на суди не можуть скорочуватися до рівня, який не забезпечує виконання вимог статті 130 Конституції України.

Загальний мінімальний дефіцит бюджетних призначень для Державної судової адміністрації України, як головного розпорядника бюджетних коштів, на 2020 рік складає 9 746 022,4 тис. гривень.

Такий стан фінансового забезпечення, на глибоке переконання очільників судів апеляційної інстанції, не сприятиме повноцінному впровадженню реформування судочинства та може призвести до фактичної зупинки роботи судів.

Голови апеляційних судів закликали Верховну Раду України невідкладно переглянути визначені в додатку 7 до проекту Державного бюджету України на 2020 рік відповідні показники, прийнявши в разі потреби рішення стосовно розгляду проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» із застосуванням процедури третього читання», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про відсутність коштів для фінансування судової влади.

Крім того, Комітет з питань бюджету провалив збільшення фінансування судової влади.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва