ВРП звернулася до Генпрокуратури щодо втручання в діяльність судді ОАСК

16:00, 27 ноября 2019
Вища рада правосуддя звернулася до Генпрокуратури та Нацполіції щодо надання інформації про розслідування злочину за повідомленням судді ОАСК Руслана Арсірія.
ВРП звернулася до Генпрокуратури щодо втручання в діяльність судді ОАСК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя на засіданні 26 листопада 2019 року розглянула повідомлення судді Окружного адміністративного суду Києва Арсірія Руслана Олександровича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це йдеться на сайті ВРП.

У своєму повідомленні суддя Арсірій Р.О. зазначив, що в Окружному адміністративному суді міста Києва перебуває на розгляді під його головуванням адміністративна справа за позовом Київської Патріархії Української Православної Церкви Київського Патріархату до Міністерства культури України про визнання протиправним та скасування наказу.

27 серпня 2019 року у справі було призначено судове засідання для вирішення процесуальних питань. Під час судового засідання громадянка Т., яка перебувала серед вільних слухачів, почала порушувати встановлений головуючим у справі порядок.

Протиправна поведінка громадянки та групи невідомих осіб під час судового засідання, на переконання судді Арсірія Р.О., має бути розцінена не просто як неповага до суду, а як втручання у діяльність судді щодо здійснення правосуддя, яке полягало у наданні судді вказівок щодо прийняття певного процесуального рішення з метою перешкоджання виконанню суддею службових обов’язків.

У зв’язку з протиправними діями громадянки Т., фактичним блокуванням залу засідань №32 справи, призначені до розгляду на 27 серпня 2019 року, не були розглянуті судом.

У відповіді на запит члена Вищої ради правосуддя Генеральна прокуратура України зазначила, що повідомлення судді Окружного адміністративного суду міста Києва Арсірія Р.О. надіслане до Прокуратури міста Києва з дорученням організувати перевірку згідно з вимогами чинного законодавства та поінформувати про вжиті заходи.

Прокуратурою міста Києва розглянуто повідомлення судді Окружного адміністративного суду міста Києва Арсірія Р.О.; за результатами розгляду 24 вересня 2019 року розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України; проведення подальшого досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції у місті Києві.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Генеральної прокуратури України та Національної поліції щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому розпочато за повідомленням судді Окружного адміністративного суду міста Києва Арсірія Руслана Олександровича.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП відклала розгляд Положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена ВККС.

Також ми повідомляли, що ВРП звернулася до ГПУ щодо втручання в діяльність судді з Херсонської області.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси