ВРП тимчасово відсторонила суддю Бабушкінського райсуду

15:43, 11 декабря 2019
Суддю Бабушкінського районного суду Дніпропетровська тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя.
ВРП тимчасово відсторонила суддю Бабушкінського райсуду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя 11 грудня 2019 року ухвалила рішення про притягнення судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Женеску Елеонори Вячеславни до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення з посади. Про це йдеться на офіційному сайті ВРП.

Згідно з частиною сьомою статті 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і частиною другою статті 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», враховуючи рішення, ухвалене Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 11 грудня 2019 року, суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Женеску Елеонору Вячеславну відсторонено від здійснення правосуддя.

У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя — до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що з’явилось рішення ВРП про надання висновку до законопроекту про внесення змін до Закону «Про судоустрій і статус суддів».

Також ми писали, що суддю Київського апеляційного адміністративного суду тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду