Третій апеляційний адмінсуд розглядає справу щодо вартості проїзду у Дніпрі

12:50, 15 января 2020
Колегія суддів оголосила перерву у справі до 30 січня.
Третій апеляційний адмінсуд розглядає справу щодо вартості проїзду у Дніпрі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 14 січня, у Третьому апеляційному адміністративному суді пройшло перше засідання за апеляційною скаргою виконавчого комітету Дніпровської міської ради на рішення суду першої інстанції щодо вартості проїзду в міських маршрутках.

Суть справи полягає в тому, що у червні 2019 року Виконком Дніпровської міської ради прийняв рішення щодо встановлення граничних тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах. У липні ГО «Платформа Громадський Контроль» звернулася до суду з позовною заявою до виконавчого комітету ДМР, в якій просила визнати це рішення протиправним та нечинним, адже воно прийняте з порушеннями норм та законів.

Розглянувши справу, суд першої інстанції дійшов висновку, що рішення справді має бути скасованим, адже порушена процедура його прийняття.

Виконавчий комітет Дніпровської міської ради, а також ТОВ «Автотранссервіс» та ТОВ «Технополіс» не погодилися з рішенням Дніпровського окружного адміністративного суду та подали апеляційну скаргу до Третього апеляційного адміністративного суду.

За декілька днів до судового засідання представники ТОВ «Автотранссервіс» та ТОВ «Технополіс» подали клопотання про відмову від апеляційної скарги. Проте на судовому засіданні вони просили суд заяву про відмову не розглядати.

Вислухавши сторони, колегія суддів оголосила перерву у справі до 10 години 30 хвилин 30 січня 2020 року, аби всі сторони мали час ознайомитися з матеріалами справи, чітко визначитися з власним рішенням та ознайомитися з усіма апеляційними скаргами.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що у ТААС обговорили застосування Інструкції з діловодства у місцевих та апеляційних судах. 

Крім цього, Третій апеляційний адмінсуд відтепер цілодобово охоронятиме Служба судової охорони.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді