У ТААС обговорили застосування Інструкції з діловодства у місцевих та апеляційних судах

14:49, 8 января 2020
Інструкція з діловодства передбачає єдиний підхід до порядку ведення діловодства в місцевих та апеляційних судах.
У ТААС обговорили застосування Інструкції з діловодства у місцевих та апеляційних судах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 8 січня, в Третьому апеляційному адміністративному суді відбулася нарада з працівниками суду. На обговорення винесли питання застосування Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, яка набрала чинності з 1 січня 2020 року. Про це повідомляє прес-служба Судової влади України.

Про певні процедури, які необхідно впровадити в суді задля повноцінного функціонування Інструкції з діловодства, працівникам суду розказав голова Третього апеляційного адміністративного суду Анатолій Коршун. Він також зазначив, що обов’язок забезпечення ведення діловодства відповідно до вимог зміненої Інструкції з діловодства покладено на керівників апаратів судів.

Підняли питання й про алгоритм дій у разі відмови у відкритті апеляційного провадження у справі та повернення апеляційної скарги. Відтепер документи формуються та підшиваються у спеціальну обкладинку у хронологічному порядку відповідно до часу надходження документа до суду або створення документа судом.

Оновлена Інструкція з діловодства передбачає єдиний підхід до порядку ведення діловодства в місцевих та апеляційних судах всіх юрисдикцій, що дозволяє оптимізувати систему документообігу в судах. Крім того, вона встановлює загальні вимоги до організації роботи з документами в суді, незалежно від способу фіксації та відтворення інформації, що міститься в документах, включаючи їх підготовку, реєстрацію, облік та контроль за виконанням.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що 1 січня набрала чинності Інструкція з діловодства в місцевих та апеляційних судах України зі змінами. 

Раніше Одеський окружний адміністративний суд розглядав справу за адміністративним позовом до Державної судової адміністрації України. Позивач вимагає визнати протиправними дії щодо видання наказу Державної судової адміністрації України від 20.08.2019 №814 «Про затвердження Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України».

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва