ВРП відсторонила від здійснення правосуддя суддю з Сум

13:46, 27 февраля 2020
Суддю Зарічного райсуду міста Сум відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
ВРП відсторонила від здійснення правосуддя суддю з Сум
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні Вищої ради правосуддя 27 лютого розглянуто клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про тимчасове відсторонення судді Зарічного районного суду міста Сум Шершака Миколи Івановича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, яке надійшло до ВРП 24 лютого 2020 року. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Олег Прудивус повідомив, що з клопотання та доданих до нього матеріалів встановлено, що групою прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні від 10 жовтня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, яке розслідується детективами Національного антикорупційного бюро України.

Керівник САП Холодницький Н. І. 8 листопада 2019 року склав повідомлення про підозру судді Зарічного районного суду міста Сум Шершаку М. І. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, яке вручено йому того самого дня у присутності захисника.

Суддя Зарічного районного суду міста Сум Шершак М. І. підозрюється в проханні надати, а також одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, що вчинені службовою особою, яка займає відповідальне становище, а саме неправомірної вигоди у сумі 2000 доларів США.

Ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 15 листопада 2019 року судді Шершаку М.І. обрано запобіжний захід у вигляді застави та покладено на нього окремі обов’язки, передбачені статтею 194 Кримінального процесуального кодексу України.

14 лютого 2020 року судді Шершаку М. І. вручено обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування, того  самого дня вказані документи надіслано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Ухвалою Вищого антикорупційного суду від 17 лютого 2020 року призначено на 18 березня 2020 року підготовче судове засідання у зазначеному кримінальному провадженні.

У розгляді зазначеного питання взяли участь суддя Зарічного районного суду міста Сум Микола Шершак, його представник – адвокат Василь Матішинець, представник Офісу Генерального прокурора – прокурор третього відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Снєгірьов.

Вища рада правосуддя вирішила клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури задовольнити; тимчасово відсторонити суддю Зарічного районного суду міста Сум Шершака Миколу Івановича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження стосовно обвинувачення Шершака Миколи Івановича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП відсторонила від здійснення правосуддя суддю із Закарпаття.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду