ВРП відсторонила від здійснення правосуддя суддю із Закарпаття

12:42, 25 февраля 2020
Суддю Антона Гайдура відсторонили до 8 квітня.
ВРП відсторонила від здійснення правосуддя суддю із Закарпаття
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 25 лютого, Вища рада правосуддя розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про тимчасове відсторонення судді Міжгірського районного суду Закарпатської області Гайдура Антона Юрійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, яке надійшло до ВРП 19 лютого 2020 року, передає офіційний сайт ВРП.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко поінформував, що, як зазначено у вказаному клопотанні, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України. Суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області Гайдур А. Ю. підозрюється у проханні надати неправомірну вигоду службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

У розгляді зазначеного питання взяв участь представник Офісу Генерального прокурора – прокурор п’ятого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Вадим Сидоренко, який підтримав доводи клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н. І.

Вища рада правосуддя вирішила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича задовольнити частково, тимчасово, до 8 квітня 2020 року, відсторонити суддю Міжгірського районного суду Закарпатської області Гайдура Антона Юрійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя ухвалила рішення щодо судді Петра Ковзеля.

Також ВРП тимчасово відсторонила суддю Бабушкінського райсуду та суддю Київського апеляційного адміністративного суду.

Додамо, що Вища рада правосуддя звільнила суддю з Волинської області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки