У ВРП відбувся конкурс на зайняття посади держслужби категорії «А» в системі правосуддя

17:32, 13 марта 2020
До конкурсу подали документи 5 осіб.
У ВРП відбувся конкурс на зайняття посади держслужби категорії «А» в системі правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

13 березня 2020 року відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, під час якого затверджені пропозиції комітету з відбору кандидатів на зайняття посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя та внесено Вищій раді правосуддя пропозицію рекомендувати кандидатуру переможця конкурсу на зайняття посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя для призначення на посаду заступника керівника секретаріату – начальника правового управління секретаріату Вищої ради правосуддя. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

У засіданні Комісії взяли участь Голова Комісії Матвійчук В.В., члени Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя Гречківський П.М., Суховий В.Г., Голубицький С.С., Стародуб О.П., Гребенюк Т.Д., Масенко Д.Є.

Відповідно до внесених змін до Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя (рішення ВРП від 26 листопада 2019 року № 3162/0/15-19) для допуску до наступного етапу конкурсу – співбесіди із суб’єктом призначення Комісія визначає п’ять кандидатур, які набрали найбільшу загальну кількість балів відповідно до загального рейтингу кандидатів.

До конкурсу на зайняття посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя заступника керівника секретаріату – начальника правового управління секретаріату Вищої ради правосуддя подали документи 5 осіб: Довжинець Олександр Вікторович, Калуга Юрій Олександрович, Лисюк Олег Олександрович, Пархацька Тетяна Миколаївна та Спіріна Олена Дмитрівна.

Документи, подані одним із кандидатів, не відповідали вимогам Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року № 246.

Комісія прийняла рішення не допускати до участі у конкурсі кандидатів Довжинця О.В., Лисюка О.О. та Спіріну О.Д., які не з’явилися для перевірки володіння іноземною мовою.

Голова Комісії Матвійчук В.В. повідомив, що на підставі інформації щодо перевірки рівня володіння іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи, та з урахуванням Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя, затвердженого рішенням ВРП від 5 вересня 2017 року № 2646/0/15-17, Комісія затвердила пропозиції комітету з відбору кандидатів на зайняття посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя та вирішила допустити до участі у конкурсі кандидатів Калугу Ю.О. та Пархацьку Т.М.

Під час засідання Комісії проведено тестування на знання законодавства, а також співбесіду з метою перевірки професійних знань і вимог до компетентності кандидатів, зокрема таких, як лідерство, комунікація та взаємодія, розуміння сфери державної політики, стратегічне бачення, управління змінами та інновації, доброчесність та дотримання правил етичної поведінки, знання спеціального законодавства, пов’язаного зі здійсненням роботи державного службовця, та знання основ державного управління.

За результатами затвердженого загального рейтингу кандидатів Комісія вирішила внести Вищій раді правосуддя пропозицію рекомендувати для призначення на посаду заступника керівника секретаріату – начальника правового управління секретаріату Вищої ради правосуддя Пархацьку Тетяну Миколаївну.

Протокол та відеозапис засідання Комісії від 13 березня 2020 року будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що рекомендації кандидатів у судді почнуть розглядати 24-26 березня.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду