Суд в «EasyСon»: Південно-західний апеляційний господарський суд провів перше онлайн-засідання

19:21, 30 апреля 2020
Південно-західний апеляційний господарський суд провів перше судове засідання в режимі відеоконференції за участі сторін поза межами приміщення суду.
Суд в «EasyСon»: Південно-західний апеляційний господарський суд провів перше онлайн-засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер,30 квітня, у Південно-західному апеляційному господарському суді колегією у складі головуючого судді Любові Лавриненко та суддів Олександра Аленіна, Івана Філінюка було вперше проведено судове засідання в режимі відеоконференцзв’язку за допомогою системи «EasyСon». Про це повідомляє прес-служба суду.

Чинним законодавством визначено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, що «монополія» лише однієї програми для проведення відеоконференцій в судах недопустима - це обговорювали на засіданні робочої групи Комітету.

Крім того, ми розповідали про EasyCon та інші програми відеоконференції: чи полегшать вони комунікацію учасників адміністративного процесу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді