Свідок не приїхав до суду через карантин: ВАКС стягнув із учасника процесу 2102 гривні

16:51, 5 июня 2020
Антикорупційний суд визнав неповажною причину неявки свідка до суду.
Свідок не приїхав до суду через карантин: ВАКС стягнув із учасника процесу 2102 гривні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Вищому антикорупційному суді розглядається кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього генерального директора ПАТ «Херсонська ТЕЦ» за частиною другою статті 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Під час судового засідання прокурор заявив клопотання про привід свідків, оскільки останні були належним чином  повідомленими про дату, час та місце проведення судового засідання, але без поважних причин до суду не з’явилися. Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

Розглянувши вказане клопотання, колегія суддів ВАКС постановила визнати неявку одного зі свідків поважною, оскільки особа перебуває на амбулаторному лікуванні.

Неявку другого свідка у справі ВАКС визнав неповажною. Так, свідок повідомила суд про неможливість прибуття в судове засідання через запроваджені карантинні заходи на території України. Вищий антикорупційний суд звертає увагу на те, що постановою Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» запроваджено ряд заходів для додержання карантину через епідемію коронавірусу. Проте запровадження цих заходів не звільняє учасників кримінального провадження від обов’язку прибувати за викликом до суду. Ним лише покладаються додаткові обов’язки щодо дотримання установлених правил карантину, тобто обмеження не є підставою для неприбуття у судове засідання. Відповідно до статті 22 та статті 352 КПК України під час допиту свідка його присутність в судовому засіданні є обов’язковою.

Ураховуючи, що свідок уперше не прибула в судове засідання без поважних причин, відповідно до статті 327 КПК України, ВАКС застосував до неї грошове стягнення в розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 2102 гривні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Вищий Антикорсуд обрав запобіжний захід колишньому нардепу, який також незаконно отримав компенсацію за житло.  

Також ми повідомляли про рішення ВАКС у справі екс-судді Апеляційного суду Дніпропетровської області. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде