Антикорсуд вимагає притягнути до відповідальності адвоката, який не з’явився на засідання

17:19, 10 июля 2020
Як пояснив адвокат, він погано себе почував, однак не звернувся до лікаря через страх заразитися коронавірусом.
Антикорсуд вимагає притягнути до відповідальності адвоката, який не з’явився на засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 10 липня, у Вищому антикорупційному суді продовжилось підготовче судове засідання за обвинуваченням двох осіб у справі щодо надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна. Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України. Про це інформує прес-центр ВАКС.

Зазначається, що один із захисників обвинуваченого не з’явився на підготовче судове засідання, яке відбулось 19 червня 2020 року. Він направив суду письмове клопотання про відкладення розгляду справи, мотивуючи це тим, що погано почувається, але  будь-яких підтверджень обставин хвороби до клопотання не додав.

Суд був змушений відкласти підготовче судове засідання на 22 червня 2020 року та доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Києві призначити обвинуваченому адвоката, оскільки слід було вирішувати питання продовження, зміни чи скасування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляється, пізніше під час судового засідання захисник повідомив, що до лікаря не звертався, оскільки не настільки погано почувався та боявся інфікуватися коронавірусом.

«Зважаючи на виявлені обставини, на думку колегії суддів ВАКС, неприбуття захисника в засідання спрямоване на невиправдане затягування судового розгляду справи, що є порушенням правил адвокатської етики та неналежним виконанням своїх професійних обов’язків.

Колегія суддів ухвалила порушити перед Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури Києва питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності адвоката», — сказано у повідомленні.

Зокрема, судовий розгляд вказаного кримінального провадження суд призначив на 14 липня 2020 року о 08:00.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вищий антикорсуд ухвалив вирок у справі про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна

Також ми розповідали, що затримано адвоката, який намагався надати прокурору хабар у розмірі 1500 доларів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду