Вищий антикорсуд ухвалив вирок у справі про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна

20:05, 28 мая 2020
Обвинувачений умисно висловив пропозицію надати голові Фонду державного майна неправомірну вигоду у розмірі 5 млн доларів з метою встановлення контролю над господарською діяльністю АТ.
Вищий антикорсуд ухвалив вирок у справі про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 28 травня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок та затвердила угоду про визнання винуватості між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та колишнім адвокатом, якого обвинувачували у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частини четвертої статті 369 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба суду.

Суд визнав обвинуваченого винним та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Водночас, згідно статті 75 Кримінального кодексу України, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням із іспитовим строком на 3 роки. На нього також поклали додаткові обов’язки: повідомляти уповноважений орган пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та не виїжджати з України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Розглянувши надані сторонами матеріали та заслухавши учасників кримінального провадження, суд дійшов висновку, що укладена сторонами угода про визнання винуватості не суперечить вимогам КК України та КПК України.

Суд визнав обставини, які пом’якшують покарання: щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину обвинуваченим; вчинення кримінальних правопорушень особою похилого віку.
Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС упродовж 30 днів із дня його проголошення.

Нагадаємо, за версією сторони обвинувачення, у 2019 році обвинувачений, у змові із ще двома особами (матеріали щодо них виокремлені в окреме провадження), умисно висловив пропозицію надати Голові Фонду державного майна України неправомірну вигоду у розмірі 5 000 000 доларів США з метою встановлення контролю над господарською діяльністю АТ «ОПЗ» та забезпечення укладення між АТ «ОПЗ» в обхід процедури відбору, із заздалегідь визначеними підприємствами, договорів переробки давальницької сировини та призначення підконтрольного їм Голови правління АТ «ОПЗ».

Обвинувачений зобов’язався співпрацювати з прокурором у викритті інкримінованих йому та його спільникам злочинів через надання під час судового розгляду правдивих викривальних показань.

Нагадаємо, раніше ВАКС закрив кримінальне провадження щодо екс-голови Держаудитслужби

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки