ВАКС закрив кримінальне провадження щодо екс-голови Держаудитслужби

19:06, 25 мая 2020
Колишню очільницю Держаудитслужби обвинувачували у декларуванні недостовірної інформації.
ВАКС закрив кримінальне провадження щодо екс-голови Держаудитслужби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 25 травня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження за обвинуваченням екс-голови Державної аудиторської служби України через завершення строків давності притягнення її до кримінальної відповідальності. Колишню очільницю Держаудитслужби обвинувачували у декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 КК України). Про це інформує прес-центр ВАКС.

Нагадаємо, дане кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.01.2017 року. До Вищого антикорупційного суду провадження надійшло 11 вересня 2019 року.

Зазначимо, йдеться про Лідію Гаврилову.

За версією слідства, вона протягом 2015-2016 років не зазначила в декларації відомості про свого колишнього чоловіка, а від так не задекларувала його доходи, належне йому нерухоме майно, транспортні засоби тощо. За версією сторони обвинувачення, попри розірвання шлюбу суб'єкт декларування та її колишній чоловік фактично продовжували спільно проживати, були пов'язані спільним побутом та мали взаємні права та обов'язки, що носили характер сімейних.
Під час судового засідання обвинувачена подала клопотання про звільнення її від відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України, у зв’язку із закінченням строків давності. Це клопотання судом задоволено.

Крім того, судді скасували накладений ухвалою Солом’янського районного суду міста Києва від 25.01.2018 арешт на майно, яке перебуває у власності ексчиновниці. Їй також скасували запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Вищий Антикорсуд обрав запобіжний захід колишньому нардепу, який також незаконно отримав компенсацію за житло.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області