Затримано адвоката, який намагався надати прокурору хабар у розмірі 1500 доларів

23:00, 26 мая 2020
За ці кошти прокурор мав змінити кваліфікацію злочину, що надало б можливість у майбутньому обвинуваченому отримати покарання, не пов’язане з позбавленням волі.
Затримано адвоката, який намагався надати прокурору хабар у розмірі 1500 доларів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва прокуратури Київської області спільно з Генеральною інспекцією Офісу Генерального прокурора затримано адвоката за фактом надання прокурору частини неправомірної вигоди в сумі 1 500 доларів США за зміну кваліфікації злочину на менш тяжкий (ч. 3 ст. 369 КК України). Про це повідомляє прес-служба ОГП.

За даними слідства, прокурором однієї із місцевих прокуратур Київщини підтримується публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом закінченого замаху на умисне вбивство.

Під час судового розгляду, усвідомлюючи настання для обвинуваченого покарання у вигляді реального позбавлення волі на тривалий термін, його адвокат запропонував прокурору 5 тис доларів США хабара. За ці кошти прокурор мав змінити кваліфікацію злочину, що надало б можливість у майбутньому обвинуваченому отримати покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Розуміючи неправомірність дій захисника, прокурор повідомив про це керівництво.

Адвоката затримано в порядку ст. 208 КПК України прокурорами спільно зі співробітниками слідчого управління ГУ Нацполіції в Київській області, Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції та ГУ БКОЗ Служби безпеки України.

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді