КСУ розгляне справу щодо конституційності закону про державні фінансові гарантії медичного обслуговування

15:11, 21 июля 2020
Суд під час розгляду зазначеної справи в закритій частині пленарного засідання визнав за потрібне з’ясувати додаткові обставини, які мають істотне значення для вирішення справи.
КСУ розгляне справу щодо конституційності закону про державні фінансові гарантії медичного обслуговування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 23 липня, о 10 годині Велика палата Конституційного Суду України на відкритій частині пленарного засідання продовжить розгляд справи за конституційним поданням 59 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» від 19 жовтня 2017 року № 2168–VIII (далі – Закон). Про це повідомляє офіційний сайт КСУ.

Конституційний Суд України під час розгляду зазначеної справи в закритій частині пленарного засідання визнав за потрібне з’ясувати додаткові обставини, які мають істотне значення для вирішення справи.

Із огляду на суспільну значущість питання, що становить предмет дослідження, та з метою забезпечення повноти розгляду справи Ухвалою від 18 червня 2020 року поновлено її розгляд на відкритій частині пленарного засідання у формі усного провадження за участю представників суб’єкта права на конституційне подання, Верховної Ради України, Президента України та із залученням представників Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України, Національної академії медичних наук України, а також фахівців у галузі медичних наук та медичного права.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у КСУ також оспорюють окремі положення закону про Національне антикорупційне бюро.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва