Обвинуваченого у справі про заволодіння кредитом Нацбанку випустили із СІЗО

16:44, 4 декабря 2020
Директор приватного підприємства входив до складу злочинної організації, створеної експосадовцями для заволодіння кредитом Національного банку.
Обвинуваченого у справі про заволодіння кредитом Нацбанку випустили із СІЗО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, колегія суддів Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні клопотання прокурора САП та задовольнила клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу керівникові приватної фірми. Запобіжний захід змінений із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Строк дії запобіжного заходу – до 5 лютого 2021 року. Про це інформує пресцентр суду. 

На обвинуваченого покладено такі обов’язки: прибувати до суду за першою вимогою; не залишати населений пункт, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю; утримуватися від спілкування з особами, за попередньою змовою з якими за версією сторони обвинувачення було вчинено кримінальні правопорушення, а також зі свідками.

Суд також постановив: доставити вказану особу до місця постійного проживання та звільнити з-під варти. Ухвалу про зміну запобіжного заходу передати для виконання органу Національної поліції за місцем проживання обвинуваченого.

Нагадаємо, директора приватного підприємства обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. За версією сторони обвинувачення, він входив до складу злочинної організації, створеної експосадовцями, та вчиняв незаконні дії у співучасті з іншими особами, які перебувають у міжнародному розшуку, щодо заволодіння стабілізаційним кредитом Національного банку.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВАКС залишив в силі рішення щодо ексголови Держаудитслужби. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси