ВАКС залишив в силі рішення щодо ексголови Держаудитслужби

15:09, 3 декабря 2020
Адвокати просили скасувати ухвалу про закриття провадження про декларування недостовірної інформації ексголовою Держаудитслужби України.
ВАКС залишив в силі рішення щодо ексголови Держаудитслужби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вищий антикорупційний суд залишив у силі ухвалу про закриття провадження про декларування недостовірної інформації ексголовою Держаудитслужби України. Про це повідомляє пресцентр ВАКС. 

«У четвер, 3 листопада, колегія суддів Вищого антикорупційного суду залишила без задоволення заяву сторони захисту про перегляд судового рішення за виключними обставинами у справі про декларування недостовірної інформації ексголовою Державної аудиторської служби України», — сказано у повідомленні.

У заяві захисники просили скасувати ухвалу щодо колишньої голови Державної аудиторської служби України від 25 травня 2020 року. Тоді колегія ВАКС закрила кримінальне провадження через сплив строків давності притягнення експосадовиці до кримінальної відповідальності. Адвокати посилалися на те, що 27 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав статтю 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації) неконституційною.

Заслухавши доводи сторін у судовому засіданні, колегія суддів не задовольнила заяву захисту та відмовила у скасуванні ухвали Антикорсуду.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Нагадаємо, колишню очільницю Держаудитслужби обвинувачували у декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 КК України). За версією обвинувачення, упродовж 2015-2016 років експосадовиця отримала активи в розмірі 9,92 млн грн, законність підстав набуття яких не підкріплюється доказами. Також вона не внесла до е-декларації дані про статки члена своєї родини. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала,  що Антикорсуд відсторонив від посади голову Харківського окружного адмінсуду

Нагадаємо, Вищий антикорсуд оштрафував суддю з Дніпра через неявку на засідання. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді